Mergi la conținut

Ce va fi cu Golazo.ro?

Tolontan se află din nou în postura de-a construi ceva de la zero, dar fără sprijinul vizionar al lui Adrian Sârbu, fără Ovidiu Ioanițoaia, fără o televiziune în spate. Și fără banii caselor de pariuri, cel puțin momentan.

Ștefan Beldie
Ștefan Beldie
8 min timp de citire
Cătălin Tolontan va avea o misiune dificilă la noul său proiect - Golazo.ro
Pe ziariști nu-i sedează nimeni cu iubire, dar îi poate seda c-un soi de supra încredere în capacitățile lor. Până aproape de aroganță aș zice. Vorbeam despre mine acum, dar e o chestie destul de populară în breaslă.

Golazo.ro este un nou site de sport / fotbal lansat de o parte a echipei care a plecat recent de la Gazetă împreună cu Cătălin Tolontan.

Da, unii au plecat, nu toți au fost dați afară.

Dar mai mult de atât, Golazo este o sursă de curiozitate pentru mine - vor deveni o voce importantă a presei sportive? Vor deveni profitabili în condițiile speciale în care vor încerca să fie profitabili?

Adică fără banii industriei pariurilor.

Dintr-o margine de exterior, remarc câteva lucruri legate de ceea ce ar putea să le stea în cale, dar și ceea ce reprezintă avantaje reale chiar în comparație cu uriașii domeniului - digisport.ro, gsp.ro, prosport.ro

Problemele cu care se va confrunta Golazo.ro

Marile obstacole cu care se confruntă noul site sunt evidente. Atât de evidente încât inclusiv dușmanul celor care îndrăznesc să reclame dificultăți, Dan Șucu, ar avea o oarecare înțelegere.

1. Fără bani de la casele de pariuri

Cel puțin în acest moment, nu văd reclame la vreuna dintre casele de pariuri pe site. Cel puțin pentru moment, probabil că există o politică în acest sens, altfel nu s-ar explica situația.

Ca simplă apreciere, e o eroare. O spun deși eu însumi aproape că fac un titlu de glorie din faptul că nu am contract cu cineva din respectiva industrie și consider respectivă sursă de finanțare + relaționare o formă de diabet pentru media sportive.

Pe de altă parte, contextul plecării lor de la Gazetă i-ar face probabil să se rușineze în eventualitatea în carea ar deveni permeabili pentru contractele de gen. Desigur, caracatița industriei, Superbet, are reclamă pe HotNews, principalul site al grupului din care face parte și Golazo.

Dacă vor ceda, m-aștept ca explicația să fie una bla-bla-istă:

Nu putem condamna întreaga industrie pentru comportamentele anumitor jucători. Există case pariuri cu practici oneste, care înțeleg că doar jurnaliștii pot să facă munca jurnaliștilor.

2. Fără o televiziune sau un trust mare de presă în spate

Asta poate să pară o necesitate a trecutului, dar cred că e și a prezentului măcar parțial. Mai ales într-o industrie în care plimbarea publicului de pe un site prieten pe un alt site prieten este o practică generală.

Plus că TV-ul încă are momentele sale de forță majoră, așa că prezența oamenilor tăi și promovarea site-ului tău în emisiuni de specialitate poate încă să conteze.

Normal, HotNews este online un nume greu, iar relațiile lui Tolontan cu alți indivizi grei din lumea presei vor conta.

Plus abilitatea acestuia de-a atrage oameni cu expunere care să scrie texte de opinie.

Plus abilitatea lui de-a strecura nevinovat laude care îndatorează pe termen lung și foarte lung diverse personaje care apoi reflex își vor plăti datoria morală.

Și totuși, nu cred că le va fi ușor fără o companie precum Ringier în spate sau fără o televiziune care să fie obligată inclusiv de interese comerciale directe să-i susțină.

3. Site-urile mari de sport sunt foarte mari, iar cele de plan secund sunt din inerție mari

Marile site-uri de sport menționate deja mai sus au un trafic imens, iar site-uri de plan secund precum sport.ro continuă din inerție să aibă un număr impresionant de unici.

Apoi, Fanatik.ro este într-o continuă creștere / dezvoltare și nu mai este nici pe departe ceea ce era acum 10 ani. Și o spun real apreciativ.

În fine, un alt site de sport apărut recent, iAM Sport este un exemplu grăitor în privința dificultății cu care se înaintează în această industrie, chiar dacă faci o grămadă de lucruri bune și foarte bune jurnalistic vorbind.

Repet, există un soi de inerție de consum care-i favorizează în mod natural pe cei deja consacrați și nu le oferă foarte multe șanse celor care încearcă să vină din urmă.

Iar când le oferă totuși șanse, munca necesară pentru a profita de ele în lipsa unei finanțări majore este uriașă.

Ce avantaje are Golazo față de o bună parte dintre competitorii săi

Din punctul meu de vedere, atuurile pe care le are Golazo.ro în calitatea sa de site nou apărut sunt unele suficient de avantajoase încât să compenseze presiunea sufocantă a problemelor.


Postări asemănătoare

Doar dacă ești abonat Public

Cei 3 influenceri care au speriat netul - Sergi Lopez, Daniel Șendre și Bogdan Tudor - Baratki

3 suporteri reușesc prin scrierile lor să influențeze masiv modul în care restul fanilor văd activitatea FCSB, Dinamo și Rapid

Cei 3 influenceri care au speriat netul - Sergi Lopez, Daniel Șendre și Bogdan Tudor - Baratki
Doar dacă ești abonat Public

Ce s-a spus sigur în emisiuni când tu nu te uitai

Așa cum Ilie Dumitrescu are stilul său inclusiv când duce gunoiul, așa și ceilalți ziariști sau analiști care apar în emisiunile dedicate fotbalului au stilul lor greu de confundat

Stoica, Moraru și Rădulescu sunt 3 dintre personajele cu identitate clar conturată în lumea televiziunilo
Doar dacă ești abonat Public

De ce Adrian Mutu ar fi cel mai problematic selecționer pentru interesele FCSB

Din lista celor vehiculați ca posibili viitori antrenori ai naționalei, Becali ar avea probleme mari cu o singură variantă - Adrian Mutu

Adrian Mutu este o variantă de selecționer care s-ar opune intereselor nelegitime ale lui Gigi Becali