Mergi la conținut

Sper ca Drejan să nu-și ceară scuze

Ștefan Beldie
Ștefan Beldie
5 min timp de citire
De ce Narcis Drejan n-ar trebui să-și ceară scuze pentru afirmațiile despre Stanciu și restul tricolorilor.
"Eu mă uit la meciurile voastre și mă simt ca-n Procesul lui Kafka. Normal că apoi ce scriu vă face să vă simțiți ca-n Metamorfoza. Fiecare cu durerea lui. Citiți-l, bă, măcar pe Freud, și veți da centrări mai bune!".

Ce moment mai bun este să discuți despre fapta reprobabilă a unui ziarist care s-a exprimat dur-violent la adresa tricolorilor decât acum, când toată lumea trăiește extazul calificării?

Inclusiv cei care erau dezamăgiți până la-njurătură în legătură cu ultimele prestații ale echipei lui Iordănescu înainte de Euro.

Prin urmare, am plăcerea să explic astăzi de ce Narcis Drejan n-ar trebui să-și ceară scuze pentru afirmațiile făcute la adresa lui Stanciu și a colegilor săi după meciurile cu Bulgaria și Liechtenstein

De ce nu cred că e cazul ca Narcis Drejan să-și scuze lui Stanciu sau tricolorilor

Îți ceri scuze când consideri c-ai făcut o greșeală și o regreți.

Vezi?

Sunt două condiții.

Nu e suficient să consideri c-ai făcut o greșeală, ci să o și regreți. Altfel, scuzele care încearcă să-ți salveze propria piele de mușcăturile amestecate ale celor îndreptățiți și ale șacalilor de ocazie sunt fără valoare.

Mai mult, nu produc absolut nicio reparație pentru cel față de care ai greșit, ci doar oferă satisfacție unor indivizi morți după plăcerea de-a-i vedea pe alții în posturi pe care ei le consideră umilitoare: “Hăhăhă, și-a cerut scuze!”.

Nu are rost să faci așa ceva.

Din contră, e foarte sănătos să stai în linie cu ceea ce crezi chiar dacă ceea ce crezi nu este ceva popular sau chiar e considerat greșit de o majoritate.

Ca simplu suporter, îți poți permite luxul de-a te da după cum bate vântul calificărilor, ca ziarist e esențial să te dai după ceea ce crezi cu adevărat, nu după ceea ce ar vrea publicul tău să audă / vadă.

Cel mai bun moment în care-ți poți cere scuze dacă ai greșit și regreți c-ai greșit

Înainte de orice, ce-nseamnă să greșești și să nu regreți c-ai greșit?

Ușor, psihologi de online, vorbesc despre fapte simple, nu de tulburări la modă.

Simplu - faci o eroare, dar eroarea respectivă face parte din joc.

De exemplu, zici ca mine că Petrolul a fost în ultimele două sezoane o echipă care a obținut mult mai multe puncte decât merita și că va retrograda.

Și Petrolul nu retrogradează.

Am greșit?

Da, am anticipat greșit.

Regret?

Nici pe departe.

Trebuie să-mi cer scuze?

Fii serios!


Postări asemănătoare

Doar dacă ești abonat Public

Cei 3 influenceri care au speriat netul - Sergi Lopez, Daniel Șendre și Bogdan Tudor - Baratki

3 suporteri reușesc prin scrierile lor să influențeze masiv modul în care restul fanilor văd activitatea FCSB, Dinamo și Rapid

Cei 3 influenceri care au speriat netul - Sergi Lopez, Daniel Șendre și Bogdan Tudor - Baratki
Doar dacă ești abonat Public

Conflictul rapidist dintre albi și vișinii

Cel mai spectaculos lucru la Rapid este disputa online dintre fanii care susțin aproape orbește direcția în care merge clubul și cei care cred la fel de orbește că orice face Șucu e o imensă eroare.

O imagine spectaculoasă cu galeria Rapidului.
Doar dacă ești abonat Public

Ce s-a spus sigur în emisiuni când tu nu te uitai

Așa cum Ilie Dumitrescu are stilul său inclusiv când duce gunoiul, așa și ceilalți ziariști sau analiști care apar în emisiunile dedicate fotbalului au stilul lor greu de confundat

Stoica, Moraru și Rădulescu sunt 3 dintre personajele cu identitate clar conturată în lumea televiziunilo